OVER

Welkom op mijn creatieve webshop 'WatercolorWall'
Ik ben Ricardo Bouman, een grafisch ontwerper, fotograaf en eigenaar van ontwerpbureau Desenho Vormgeving in Zoetermeer.
Naast mijn creatieve baan ben ik ook in mijn vrije tijd veel bezig met het maken van illustraties en schilderkunst. Tekenen en schilderen doe ik van kinds af aan en was meteen een mooie basis voor een carrière in de grafische sector.
(Verre) reizen maken en het ontdekken van mooie locaties. Daar hou ik van. En als illustrator en fotograaf neem ik op vakantie altijd mijn camera en schetsboekje mee. Ik richt mij dan vooral op landschappen en stadsgezichten. En eenmaal terug in Nederland, schilder ik in mijn ontwerpstudio mijn schets of foto na tot een mooi schilderij. Naast stillevens maak ik ook expressionistische- en abstracte schilderkunst (soms ook in combinatie met digital-design) die een connectie hebben met de natuur, een emotie of een locatie.
Door mijn interesse in reizen, topografie en moderne kunst, ben ik in 2016 gestart met het maken van Artistieke Cartografie.
Deze collectie bevat Wereldkaarten, Land- en Stadskaarten in moderne en artistieke stijlen die ik met de hand teken en kleur geef met mediums zoals verf- en inktsoorten of creëer met natuurlijke materialen. Ik heb namelijk ook een Wereldkaart-collage in mijn collectie die gemaakt is met honderden koffiebonen.
Mijn favoriete medium om mee te schilderen is aquarel (waterverf). Mijn webshop heet daarom niet voor niets WatercolorWall. Maar ook al ligt mijn passie vooral bij aquarel, ik pin me nooit vast aan één medium of stijl. In plaats van een herhaling, zoek ik juist telkens weer nieuwe manieren en verrassende invalshoeken om mijn ideeën en composities te vertalen tot unieke wanddecoraties die je met plezier kunt ophangen in jouw woon- of zakelijk interieur.
Heeft u een vraag? Stuur mij gerust een mailtje via: info@desenho.nl

Wereldse groet!
Ricardo Bouman