OVER

Welkom bij WatercolorWall
Ik ben Ricardo Bouman, een grafisch vormgever, fotograaf en eigenaar van een ontwerpbureau in Zoetermeer.
Naast mijn creatieve baan ben ik ook in mijn vrije tijd actief op het gebied van grafisch ontwerp, illustratie en schilderkunst. Tekenen en schilderen doe ik al van jongs af aan en was de basis voor een creatieve carrière in de grafische sector.
Ik hou van (verre) reizen, landschap- en natuurfotografie. Als kunstschilder ben ik vooral gericht op het schilderen van landschappen, stadsgezichten, en expressionistische en abstracte werken die een connectie hebben met de natuur, een emotie of een locatie.
Door mijn interesse in reizen en topografie ben ik in 2016 gestart met Artistieke Cartografie.
Ik maak onder andere Wereldkaarten, Land- en Stadskaarten die ik met de hand teken en kleur geef met mediums als verfsoorten, natuurlijke materialen en inktsoorten. Mijn favoriete medium is aquarel (waterverf). Mijn webshop heet dus niet voor niets WatercolorWall.
En ook al ligt mijn passie bij aquarel, ik pin me niet vast aan één stijl. Ik zoek telkens weer nieuwe manieren en verrassende invalshoeken om mijn ideeën te vertalen tot unieke artistieke eyecatchers voor jouw woon- en/of zakelijke interieur.