OVER MIJ

Welkom bij WatercolorWall
Ik ben Ricardo Bouman, grafisch vormgever, fotograaf en eigenaar van een ontwerpbureau in Zoetermeer. Naast mijn creatieve baan ben ik ook in mijn vrije tijd actief op het gebied van grafisch ontwerp, illustratie en schilderkunst.
Tekenen en schilderen doe ik al vanaf jonge leeftijd en was de basis voor een carrière in de grafische sector. Ik hou van (verre) reizen, landschap- en natuurfotografie. Ik schilder daarom graag landschappen en stadsgezichten van de locaties die ik zelf bezocht heb.
De laatste jaren ben ik ook expressionistische en abstractere werken gaan schilderen die veelal een connectie hebben met de natuur, een bepaalde emotie of een locatie.
Door mijn interesse in reizen en topografie ben ik in 2016 gestart met het maken van Artistieke Cartografie.
Denk hierbij aan artistieke Wereldkaarten, Land- en Stadskaarten die ik met de hand teken en kleur geef met verschillende mediums zoals inkt- en verfsoorten, maar ook natuurlijke materialen om collages mee te maken. Mijn favoriete medium is aquarel (waterverf). Mijn webshop heet dus niet voor niets WatercolorWall.
En ook al ligt mijn passie bij aquarel, ik pin me niet vast aan één stijl. Ik zoek telkens weer nieuwe manieren en verrassende invalshoeken om mijn ideeën te vertalen tot artistieke eyecatchers.