OVER

Welkom bij 'WatercolorWall'
De creatieve webshop van Ricardo Bouman, grafisch ontwerper, fotograaf en eigenaar van ontwerpbureau Desenho Vormgeving in Zoetermeer.
Naast grafisch ontwerp is hij ook in zijn vrije tijd veel bezig met illustreren en schilderkunst. Tekenen en schilderen doet hij van kinds af aan en was de basis voor stap richting de grafische sector.
(Verre) reizen maken en het ontdekken van mooie locaties. Daar houd hij van. En als illustrator en fotograaf neem hij op vakantie altijd zijn camera en schetsboekje mee, en richt zich vooral op landschappen en stadsgezichten. En eenmaal terug in Nederland, schildert hij in zijn ontwerpstudio de schets of foto na tot schilderij. Naast stillevens maakt hij ook expressionistische- en abstracte schilderkunst (soms ook in combinatie met digital-design) die een connectie hebben met de natuur, een emotie of een locatie.
Door zijn interesse in reizen, topografie en moderne kunst, is Ricardo in 2016 gestart met het maken van Artistieke Cartografie.
Deze collectie bevat Wereldkaarten, Land- en Stadskaarten in moderne en artistieke stijlen die hij met de hand tekent en kleur geef met mediums zoals verf- en inktsoorten.
Ricardo's favoriete medium om mee te schilderen is aquarel (waterverf). Deze webshop heet daarom niet voor niets WatercolorWall. Maar ook al ligt zijn passie vooral bij aquarel, hij pint zich nooit vast aan één medium of stijl. In plaats van een herhaling, zoek hij juist telkens weer nieuwe manieren en verrassende invalshoeken om ideeën en composities te vertalen tot unieke wanddecoraties die je met plezier kunt ophangen in je woon- of zakelijk interieur.
Heeft u een vraag? Stuur gerust een mailtje via: info@desenho.nl

Wereldse groet!
Ricardo Bouman