STADSKAARTEN ALS SFEERVOLLE WANDDECORATIE

Handgetekende stadskaarten in moderne en artistieke designs

Selecteer hieronder jouw favoriete stad om de collectie te bekijken.


 
 
Benieuwd waarom mijn Stadskaarten veel mooier, interessanter en grafisch veel kwalitatiever zijn dan stadskaarten van vele andere kaartenaanbieders? Klik hier en lees het verhaal over wie ik ben, wat ik maak en het verschil in kwaliteit.
Ok ik weet het. Het klink voor mij ook vreemd om te zeggen dat mijn werk beter is dan het werk van een ander. Maar in dit geval zit het anders in elkaar. Ik concureer namelijk niet met het werk van andere creatieve ondernemers. Ik concureer namelijk met data...
Data? Ja, je leest het goed, met 'geodata' om precies te zijn. Mijn stadskaarten zijn op grafisch gebied heel anders dan de stadskaarten van andere aanbieders. Dit komt omdat de kaarten die ik aanbied, namelijk niet van het internet worden geplukt. Heel veel webshops die tegenwoordig stadskaarten verkopen, plukken namelijk de kaarten vanuit de website van OpenStreetMap (ook wel OSM genoemd). Bij dit soort bedrijven zitten dus geen creatieve kaartenmakers, maar juist één of meerdere personen die simpelweg bezig zijn om slordige geodata te kopiëren vanuit OSM en vervolgens in hun eigen webshop te integreren en aan te bieden als print.
Ik zeg niet voor niets 'slordige geodata'. Dit omdat de kaarten vanuit geodata op grafisch gebied erg slordig uitzien. Een goed voorbeeld zijn de rotondes, die in de geodata niet mooi rond zijn maar bestaan uit octagonnen (8-hoeken). Geodata is ook nooit bedoeld geweest als hoog kwalitatieve wanddecoratie, maar is juist bedoeld voor developers om o.a. navigatie-software mee te ontwikkelen.

Ik verkoop dus geen slordige geodata.
Voor mijn webshop maak ik kaarten op de vertrouwde manier. Namelijk: met de hand gemaakt en dus op analoge- of digitale wijze geïllustreerd. En deze creatieve kaarten maak ik helemaal zelf.

Mijn naam is Ricardo Bouman, eigenaar van ontwerpbureau Desenho Vormgeving en Wereldkaarten.Shop in Zoetermeer. Als grafisch vormgever ben ik ook een zeer actieve illustrator en fotograaf met een grote passie voor reizen, esthetische designs en schilderkunst. In 2016 besloot ik mijn interesse in reizen, cartografie en mijn expertise in grafisch ontwerp en schilderkunst te combineren. Dit resulteerde in een unieke collectie van wereldkaarten. land- en stadskaarten in moderne en artistieke designs die ik begin 2017 ging aanbieden als Artprints.

100% Dutch-Design en Dutch-Product.
De kaartendesigns die ik maak in mijn ontwerpstudio zullen bij een bestelling op maat geproduceerd worden bij Nederlandse printbedrijven tot een hoogwaardige wanddecoratie.
Ik zeg 'bedrijven', want elk bedrijf heeft zo zijn eigen expertises m.b.t. de soort materialen die gebruikt worden om een wanddecoratie mee te produceren. Over materialen gesproken: Mijn kaarten zijn verkrijgbaar op de volgende materialen: Canvas, Wandcirkel in Forex, Behangcirkel, Aluminium, Ingelijste Fotoprint, Vurenhout, Acrylglas, Multiplex, Xpozer, TuinCanvas, Naadloos Airtex Behang en Doek 'met of zonder akoestische functie'.
 
 
Naast onze bovenstaande collectie, illustreren we ook kaarten op maat van jouw gewenste dorp, stad, locatie of land.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via: info@desenho.nl
Bestellingen uit onze collectie worden binnen 10 werkdagen gratis verzonden.
Stadskaarten is een collectie van WatercolorWall.nl