STADSKAARTEN ALS SFEERVOLLE WANDDECORATIE

Handgetekende stadskaarten in moderne en artistieke designs


 
 
 
 
Benieuwd waarom mijn Stadskaarten veel mooier, interessanter en grafisch veel kwalitatiever zijn dan stadskaarten van vele andere kaartenaanbieders? Klik hier en lees het verhaal over wie ik ben, wat ik maak en het verschil in kwaliteit.
Ok ik weet het. Het klink voor mij ook vreemd om te zeggen dat mijn werk beter is dan het werk van een ander. Maar in dit geval zit het anders in elkaar. Ik concureer namelijk niet met het werk van andere creatieve ondernemers. Ik concureer namelijk met data...
Data? Ja, je leest het goed, met 'geodata' om precies te zijn. Mijn stadskaarten zijn op grafisch gebied heel anders dan de stadskaarten van andere aanbieders. Dit omdat de kaarten die ik aanbied, namelijk niet van het internet worden geplukt. Heel veel webshops die tegenwoordig stadskaarten verkopen, plukken namelijk de slordige kaarten vanuit de website van OpenStreetMap (ook wel OSM genoemd). Bij dit soort bedrijven zitten dus geen creatieve kaartenmakers mooie illustraties te maken, maar juist één of meerdere personen die simpelweg de slordige geodata kopiëren vanuit OSM om vervolgens in hun eigen webshop te plakken en aan te bieden als printje.
Ik zeg niet voor niets 'slordige' kaarten. Dit omdat de kaarten vanuit geodata op grafisch gebied gewoon erg slordig zijn. Een goed voorbeeld zijn de rotondes, die in de geodata niet mooi rond zijn maar bestaan uit octagonnen (8-hoeken). Deze geodata is ook nooit bedoeld geweest als wanddecoratie, maar is er juist voor developers om o.a. navigatie-software mee te ontwikkelen.

Ik verkoop die slordige troep dus niet ;)
Voor mijn webshop worden de kaarten op de vertrouwde manier gemaakt. Namelijk: met de hand gemaakt en op analoge- of digitale wijze geïllustreerd. En deze creatieve kaarten maak ik helemaal zelf. Als hobby in mijn vrije tijd.

Aangenaam, mijn naam is Ricardo Bouman, eigenaar van ontwerpbureau Desenho Vormgeving en Wereldkaarten.Shop in Zoetermeer. Ik mijn eenmanszaak ben ik vooral werkzaam als grafisch vormgever, maar ik ben ook een zeer actieve illustrator en fotograaf met een grote passie voor reizen, ontdekken, esthetische designs en schilderkunst. In 2016 besloot ik mijn interesse in reizen, cartografie en mijn expertise in grafisch ontwerp en schilderkunst te combineren. Dit resulteerde in een unieke collectie van wereldkaarten. land- en stadskaarten in moderne en artistieke designs die ik begin 2017 ging aanbieden als Artprints.

100% Dutch-Design en Dutch-Product.
De kaartendesigns die ik maak in mijn ontwerpstudio zullen bij een bestelling vervolgens op maat geproduceerd worden bij Nederlandse printbedrijven tot een hoogwaardige wanddecoratie.
Ik zeg 'bedrijven', want elk bedrijf heeft zo zijn eigen expertises m.b.t. de soort materialen die gebruikt worden om een wanddecoratie mee te produceren. En over materialen gesproken: Mijn kaartendesigns zijn verkrijgbaar op de volgende materialen: Canvas, Wandcirkel in Forex, Behangcirkel, Aluminium, Ingelijste Fotoprint, Vurenhout, Acrylglas, Multiplex, Xpozer, TuinCanvas, Naadloos Airtex Behang en Doek 'met of zonder akoestische functie'.
 
 
Naast onze bovenstaande collectie, illustreren we ook kaarten op maat van jouw gewenste dorp, stad, locatie of land.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via: info@desenho.nl
Bestellingen uit onze collectie worden binnen 10 werkdagen gratis verzonden.
Stadskaarten is een collectie van WatercolorWall.nl